Sötpotatisgryta med karré och koriander

Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Sötpotatisgryta med karré och koriander

En inspirerande gryträtt som du gör av bland annat fläskkarré, lök, tomat och sötpotatis. Grytan får en spännande och lite exotisk smaksättning av kanel, spiskummin, cayennepeppar och koriander och serveras med nykokt ris och svalkande yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Sötpotatisgryta med karré och koriander

Ingredienser

4 portioner
4 skivor fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
salt
peppar
400 g konserverade hela tomater
5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 sötpotatisar
1 citron
1/2 kruka koriander
4 port ris eller annat gryn
2 dl matyoghurt

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket gott, men skippa riset. Det är så mycket sötpotatis i ändå. Jag rekommenderar att blanda i yoghurten för att tjocka till det lite och sen äta som det är.

    Oliver

  • Kryddade lite extra, hade svarta bönor i och kokade lite längre än utsatt. Blev mycket lyckat.

    Catrin

Näringsvärde per portion

Energi3102 KJ / 740 kCal
Fett26 g
Salt3.86 g
Kolhydrater89 g
Protein33 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sötpotatishummus med rostad mandel
    Betyg 5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad