Pasta med karré och broccoli
Pasta med karré och broccoli som får extra sting av chili och vitlök. Köttet strimlas och får en fin färg efter att det brynts i en het panna. Därefter får det sjuda tillsammans med buljong och basilika innan en rykande het fläskkarré serveras med broccoli, färsk persilja och nykokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna tonnarelli)
4 skivor fläskkarré
1/2 dl vetemjöl
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
250 g broccoli
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk chiliflakes
1/2 kruka persilja
1/2 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2432 KJ / 581 kCal
Fett22 g
Salt2.26 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God rätt, men tycker att Ica använder fläskkarré för mycket i sina rätter
Eva
2015-03-22Bland det godaste jag ätit på länge!
Camilla
2015-03-17