Sötpotatisglass med päronkaramellsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Sötpotatisglass med päronkaramellsås

Om du vill testa en ny och smarrig efterrätt med oväntade smaker ska du testa det här receptet på sötpotatisglass med päronkaramellsås. Förtjusande gott och uppskattat av både vuxna och barn!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp grädden, mjölken, hälften av sockret och den delade urskrapade vaniljstången i en kastrull. Plocka upp vaniljstången.
  2. Mixa blandningen med sötpotatisen och låt svalna något.
  3. Vispa äggulorna med resten av sockret och vaniljsockret. Tillsätt gräddblandningen i äggsmeten under omrörning. Låt smeten kallna.
  4. Kör smeten i glassmaskin eller frys smeten i en bunke och vispa med ca 30 min mellanrum tills den frusit.
  5. Karamellsås: Koka socker och lite av vattnet i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt stjärnanis, resten av vattnet och eventuellt calvados.
  6. Skölj och riv päronet på rivjärn. Blanda ner i kastrullen. Rör om och låt karamellsåsen kallna. Servera glassen med karamellsåsen

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 150 g kokt, skalad sötpotatis
  • 4 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
Karamellsås
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 stjärnanis
  • 1 stort päron
  • ev 1 msk Calvados
Lägg till i inköpslistan