Hjortronparfait

16
1
Hjortronparfait

Härligt krämig efterrätt på hjortronsylt, ägg och grädde. Går snabbt att laga till men sen behöver den förstås frysas ganska länge. Finns det något som smakar mer svenskt än hjortronparfait?

Skriv ut
Hjortronparfait

Ingredienser

6 portioner
1/2
vaniljstång
1/2 dl
florsocker
1/2 dl
vatten
2
äggulor
2 dl
vispgrädde
2 dl
hjortronsylt

Till garnering

citronmeliss

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Lina

2020-07-27

Jag tog ett kryddmått vaniljpulver (ej vanilinsocker!) istället. Gick lika bra. Men jag han tänka-Hur ska detta vatten kunna tjockna!? :) Inga problem! Gott, som glass. Hade troligen varit ännu godare om man tjärnar ur hjortronen. Men vem orkar det? ;)

Testa liknande recept