Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hjortronparfait

Härligt krämig efterrätt på hjortronsylt, ägg och grädde. Går snabbt att laga till men sen behöver den förstås frysas ganska länge. Finns det något som smakar mer svenskt än hjortronparfait?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda florsocker, vatten, vaniljstång och vaniljfrö i en kastrull och koka till en tjockflytande massa. Ta kastrullen från värmen och låt stå några minuter. Vispa ner en äggula i taget. Sjud under omrörning på svag värme tills blandningen blir tjockflytande. Ta upp vaniljstången. Låt krämen kallna.
  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den och sylten i krämen. Fyll smeten i portionsformar och täck med plastfolie. Frys parfaiten ca 6 timmar.
  3. Låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan den serveras.
  4. Till garnering: Dekorera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1/2 vaniljstång
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl vatten
  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hjortronsylt
Till garnering
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan