Hjortronparfait

Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat
1
Hjortronparfait

Härligt krämig efterrätt på hjortronsylt, ägg och grädde. Går snabbt att laga till men sen behöver den förstås frysas ganska länge. Finns det något som smakar mer svenskt än hjortronparfait?

Hjortronparfait

Ingredienser

6 portioner
1/2 vaniljstång
1/2 dl florsocker
1/2 dl vatten
2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl hjortronsylt

Till garnering

citronmeliss

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
29 personer har röstat

Kommentar

Jag tog ett kryddmått vaniljpulver (ej vanilinsocker!) istället. Gick lika bra. Men jag han tänka-Hur ska detta vatten kunna tjockna!? :) Inga problem! Gott, som glass. Hade troligen varit ännu godare om man tjärnar ur hjortronen. Men vem orkar det? ;)

Lina

2020-07-27

Testa liknande recept

Ris à la malta med mazariner och hjortron
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hjortronsyltkakor
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma krustader med brie och hjortron
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hjortronsås
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Drömtårta med hjortronsylt
Betyg 2.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga