Sötpotatiscurry med russin och koriander
En krämig och smakrik currygryta står på kvällens meny. Sötpotatis, kokosmjölk och ingefära är en fantastisk smakkombination tillsammans med de mjuka russinen. Servera grytan med ris och toppa med knaprigt rostade mandlar och fräsch koriander. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g sötpotatis
1/2 purjolök
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
1 tsk curry
1 tsk sambal oelek
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 dl gula russin
4 port ris
1 kruka koriander
50 g mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3098 KJ / 740 kCal
Fett35 g
Salt0.55 g
Kolhydrater89 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt och snabbt att göra. Smakade gott väl värt att göra. Jag la till spiskummin och lite rödvinsvinäger.
Maria
2023-07-25Hela familjen älskar denna. Russinen, koriander och mandelspånet gör så mycket, hoppa ej över dem. Ibland toppar vi med knaperstekta halloumikuber också.
Matilda
2023-05-18Jag äter enligt aip och bytte därför ut lite ing. Istället för buljong tog jag bara vatten, salt o peppar. Olja tog jag kokosolja. Sambal tog jag bara mald chili. Tillsatte lite lite honung då jag köpt nyslungad idag. Blev riktigt gott.
Vanja
2022-07-16