Sötpotatiscurry med russin och koriander

47
5 Klimatsmart
Sötpotatiscurry med russin och koriander

En krämig och smakrik currygryta står på kvällens meny. Sötpotatis, kokosmjölk och ingefära är en fantastisk smakkombination tillsammans med de mjuka russinen. Servera grytan med ris och toppa med knaprigt rostade mandlar och fräsch koriander. Ät och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Sötpotatiscurry med russin och koriander

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
sötpotatis
1/2
purjolök
1 msk
riven färsk ingefära
1 msk
olja
1 tsk
curry
1 tsk
sambal oelek
1/2 tsk
salt
1
vitlöksklyfta
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
kokosmjölk
1 dl
gula russin
4
port ris
1
kruka koriander
50 g
mandelspån

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Ville

3/24/2019

Väldigt enkel och god. Skippade dock russinen.

Ellinor

11/20/2018

Grymt god!!

Sofie

10/28/2018

Väldigt god rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 3098 KJ / 740 kCal
Fett 35 g
Salt 0.55 g
Kolhydrater 89 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept