Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sötpotatiscurry med russin och koriander

En krämig och smakrik currygryta står på kvällens meny. Sötpotatis, kokosmjölk och ingefära är en fantastisk smakkombination tillsammans med de mjuka russinen. Servera grytan med ris och toppa med knaprigt rostade mandlar och fräsch koriander. Ät och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sötpotatisen, tärna den i ca 2 cm stora tärningar. Ansa och skiva purjolöken. Skala och riv ingefäran.
  2. Fräs potatis och purjolök i oljan i en kastrull, rör ner kryddorna. Pressa i vitlöken.
  3. Blanda i buljong, kokosmjölk och russin och sjud till potatisen är mjuk.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Grovhacka koriandern.
  6. Rosta mandeln i en torr panna.
  7. Servera curryn med ris, koriander och mandel.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g sötpotatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl gula russin
  • 4 port ris
  • 1 kruka koriander
  • 50 g mandelspån
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3098 kJ / 740 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer