Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indiskt ris

Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka löken. Fräs den i olja tills den blivit mjuk, men utan att den tar färg. Rör sedan ner de torra kryddorna, mandeln och russinen. Låt detta fräsa i ca 1 minut.
  2. Tillsätt riset, fräs under omrörning i ca 3 minuter. Tillsätt buljongen och smaka av med salt. Rör om, sänk värmen till minimum, lägg på ett tättslutande lock och sjud i ca 15 minuter.
  3. Ta av från värmen och låt vila i ca 5 minuter. Vänd ner persiljan precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 stor gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk malen koriander
  • 8 nejlikor
  • 4 kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 kanelstänger
  • 4 msk mandelspån
  • 2 dl russin gärna gula
  • 6 dl basmatiris
  • 10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • salt
  • 1 1/2 dl finhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1555 kJ / 372 kCal