Indiskt ris

Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat
4
Indiskt ris

Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Indiskt ris

Ingredienser

8 portioner
1 stor gul lök
4 msk olivolja
1 tsk malen koriander
8 nejlikor
4 kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
2 msk gurkmeja
2 kanelstänger
4 msk mandelspån
2 dl russin gärna gula
6 dl basmatiris
10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
1 - 1 1/2 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Wooow säger jag bara, så ljuvligt gott.

Rose-marie

2022-12-27

Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian

Anna

2021-03-26

Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁

Stéphanie

2020-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett10 g
Salt1.63 g
Kolhydrater61 g
Protein7.9 g

Testa liknande recept

Indonesisk köttgryta
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fylld zucchini med yoghurt och chilismör
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ris med cornflakes
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorn och kålfräs med gult ris och chutneyyoghurt
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
Betyg 3.4 av 5.
154 personer har röstat
Över 60 min att tillaga