Indiskt ris
Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 stor gul lök
4 msk olivolja
1 tsk malen koriander
8 nejlikor
4 kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
2 msk gurkmeja
2 kanelstänger
4 msk mandelspån
2 dl russin gärna gula
6 dl basmatiris
10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
1 - 1 1/2 dl finhackad bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett10 g
Salt1.63 g
Kolhydrater61 g
Protein7.9 g
Kommentarer
Wooow säger jag bara, så ljuvligt gott.
Rose-marie
2022-12-27Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian
Anna
2021-03-26Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁
Stéphanie
2020-04-13