Indiskt ris

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
4
Indiskt ris

Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Indiskt ris

Ingredienser

8 portioner
1   stor gul lök
4 msk  olivolja
1 tsk  malen koriander
8   nejlikor
4   kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
2 msk  gurkmeja
2   kanelstänger
4 msk  mandelspån
2 dl  russin gärna gula
6 dl  basmatiris
10 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
1 - 1 1/2 dl  finhackad bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Wooow säger jag bara, så ljuvligt gott.

Rose-marie

2022-12-27

Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian

Anna

2021-03-26

Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁

Stéphanie

2020-04-13

Näringsvärde per portion

Energi1555 KJ / 372 kCal
Fett10 g
Salt1.63 g
Kolhydrater61 g
Protein7.9 g

Testa liknande recept

Kabsa - lamm och ris med kryddor från Mellanöstern
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sabzi polo ba mahi- fisk med dillris
Betyg 3.4 av 5.
153 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maqlobeh – Arabisk risrätt med lammkött
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biryani – Rispilaff med kyckling
Betyg 3.2 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dolmeh barge mo - Vinbladsdolmar
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga