Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.
4
kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
2
msk
gurkmeja
2
kanelstänger
4
msk
mandelspån
2
dl
russin gärna gula
6
dl
basmatiris
10
dl
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
1 - 1 1/2
dl
finhackad bladpersilja
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
23
3 st
Kommentarer
Anna
2021-03-26
Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian
Stéphanie
2020-04-13
Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁
Johanna
2004-12-15
Passar bra i juletider, god och lite annorlunda smak på en risrätt.
Kommentarer
Anna
2021-03-26Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian
Stéphanie
2020-04-13Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁
Johanna
2004-12-15Passar bra i juletider, god och lite annorlunda smak på en risrätt.