Indiskt ris

23
3
Indiskt ris

Färgglatt och svindlande gott ris med indiska influenser. Annorlunda kombinationer av bland annat russin, mandelflarn och gurkmeja bidrar till risets luxuösa smaker.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Indiskt ris

Ingredienser

8 portioner
1 stor gul lök
4 msk olivolja
1 tsk malen koriander
8 nejlikor
4 kardemummakapslar eller kardemummakärnor (4 kapslar motsvarar 1 krm kardemummakärnor)
2 msk gurkmeja
2 kanelstänger
4 msk mandelspån
2 dl russin gärna gula
6 dl basmatiris
10 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
salt
1 - 1 1/2 dl finhackad bladpersilja

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Anna

2021-03-26

Ni som gjort det här receptet bjuder som dom värsta gudarna. Tack för att ni delar med er och ni får lön för mödan ni positiva glädjespridare. önskar er samma service. Från glad vegetarian

Stéphanie

2020-04-13

Supergott! Lagat denna flera ggr tillsammans med en indisk kycklinggryta, mummmma 😋 året om, aldrig i juletider dock 😁

Johanna

2004-12-15

Passar bra i juletider, god och lite annorlunda smak på en risrätt.

Näringsvärde per portion

Energi 1555 KJ / 372 kCal
Fett 10 g
Salt 1.63 g
Kolhydrater 61 g
Protein 7.9 g
Läs mer om näringsvärden