UNDER 30 MIN | Medel

Våfflor på sötpotatis med avokado

Sötpotatisvåfflor är ett perfekt alternativ när du är sugen på en matig våffla! Riven sötpotatis i våffelsmeten gör den mättande och så himla god. Vi serverar våfflorna med crème fraiche, avokado och chili, men det går fint att välja just dina favorittillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv sötpotatisen fint, krama ur vätskan. Blanda potatisrivet med majsstärkelse, salt och ägg. Hetta upp våffeljärnet. Pensla den första laggen med olja. Grädda våfflorna gyllene.  
  2. Till servering: Servera våfflorna med skivad avokado, crème fraiche och chiliflakes. Toppa gärna med ärtskott.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4-6 st
  • 500 g sötpotatis
  • 1/2 dl majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • neutral rapsolja
Till servering
  • skivad avokado
  • crème fraiche
  • chiliflakes