Sötpotatisbiffar med tzatziki och bönsallad

16
3 Klimatsmart
Sötpotatisbiffar med tzatziki och bönsallad

Är du också helt såld på sötpotatis? Bra, för här kommer krispiga biffar gjorda på den älskade rotknölen! De smaksätts bland annat spiskummin, och avnjuts med en matigare bönsallad, samt en vitlöksdoftande tzatziki du gör själv!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Sötpotatisbiffar med tzatziki och bönsallad

Ingredienser

Sötpotatisbiffar

ca 700 g sötpotatis
2 ägg
2 äggvitor
3 dl havremjöl
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja

Tzatziki

1 gurka
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1 vitlöksklyfta

Bönsallad

1 förp kokt bönmix (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
1 msk rapsolja

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfritt: välj glutenfritt havremjöl.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Amanda

2022-01-14

Väldigt god måltid! Tog ett extra paket bönor vilket blev lagom till 4 portioner. Hade biffarna i ugnen ungefär 20 minuter och det blev väldigt bra konsistens på dem!

Michaela

2021-01-12

Är det 2 hela ägg + 2 äggvitor så man använder 4ägg totalt?

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Michaela! Ja, det stämmer, du behöver totalt 4 ägg. Släng inte äggulorna! De håller sig bra i minst ett par dagar i kylen. Om du tex gör äggröra nån dag så ha i de överblivna gulorna i den. 😉 Hälsningar Elina

Elizabet

2020-11-26

Smaken är god på biffarna men det är viktigt att steka dem ordentligt annars blir det som att äta varm deg vilket inte är gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2343 KJ / 559 kCal
Fett 20 g
Salt 3 g
Kolhydrater 71 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden