Sötpotatisbiffar med tzatziki och bönsallad

Är du också helt såld på sötpotatis? Bra, för här kommer krispiga biffar gjorda på den älskade rotknölen! De smaksätts bland annat spiskummin, och avnjuts med en matigare bönsallad, samt en vitlöksdoftande tzatziki du gör själv!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Ingredienser
4 portioner
Sötpotatisbiffar
ca 700 g sötpotatis
2 ägg
2 äggvitor
3 dl havremjöl
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 msk rapsolja
Tzatziki
1 gurka
2 dl matyoghurt
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
Bönsallad
1 förp kokt bönmix (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
1 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2343 KJ / 559 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stVäldigt god måltid! Tog ett extra paket bönor vilket blev lagom till 4 portioner. Hade biffarna i ugnen ungefär 20 minuter och det blev väldigt bra konsistens på dem!
Amanda
Är det 2 hela ägg + 2 äggvitor så man använder 4ägg totalt?
Michaela
Hej Michaela! Ja, det stämmer, du behöver totalt 4 ägg. Släng inte äggulorna! De håller sig bra i minst ett par dagar i kylen. Om du tex gör äggröra nån dag så ha i de överblivna gulorna i den. 😉 Hälsningar Elina
ICA-köket
Smaken är god på biffarna men det är viktigt att steka dem ordentligt annars blir det som att äta varm deg vilket inte är gott.
Elizabet