Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Ett knaprigt tilltugg med klassisk inlagd sill på knäckebröd är fint på buffén eller innan middagen. En svensk silltapas i fin kombination med rivig pepparrot, krispig gurka och mild smetana. Med klara hårdkokta ägg går sillmackorna snabbt att göra och passar extra bra till påsk.

Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Ingredienser

4 portioner
1 hårdkokt ägg
1/4 gurka
2 msk riven färsk pepparrot
16 bitar inlagd sill
1 dl smetana
salt
svartpeppar

Till servering

knäckebröd
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Toppen god! Matig sallad att ta med på utflykt. Har bytt ut smetanan till creme fraiche och man kan ta riven pepparot på tub

Margareta

2014-08-28

Näringsvärde per portion

Energi934 KJ / 223 kCal
Fett15.5 g
Salt1.9 g
Kolhydrater12.7 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Krämig sill med citrongrönt
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
5-minuterssill med äpple rödbeta och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill i glas med ägg, gräslök och pepparrot
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäcketårta med citronfärskost och sill
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessillröra med rödbetor och kapris på knäckebröd
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga