Sill med gurka och pepparrot på knäcke
Ett knaprigt tilltugg med klassisk inlagd sill på knäckebröd är fint på buffén eller innan middagen. En svensk silltapas i fin kombination med rivig pepparrot, krispig gurka och mild smetana. Med klara hårdkokta ägg går sillmackorna snabbt att göra och passar extra bra till påsk.
Ingredienser
4 portioner
1 hårdkokt ägg
1/4 gurka
2 msk riven färsk pepparrot
16 bitar inlagd sill
1 dl smetana
salt
svartpeppar
Till servering
knäckebröd
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi934 KJ / 223 kCal
Fett15.5 g
Salt1.9 g
Kolhydrater12.7 g
Protein7 g
Kommentar
Toppen god! Matig sallad att ta med på utflykt. Har bytt ut smetanan till creme fraiche och man kan ta riven pepparot på tub
Margareta
2014-08-28