Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sill med gurka och pepparrot på knäcke

Ett knaprigt tilltugg med klassisk inlagd sill på knäckebröd är fint på buffén eller innan middagen. En svensk silltapas i fin kombination med rivig pepparrot, krispig gurka och mild smetana. Med klara hårdkokta ägg går sillmackorna snabbt att göra och passar extra bra till påsk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka ägget fint.
  2. Skala gurkan med en potatisskalare. Hyvla därefter ”nudlar” av den fasta delen av gurkan, kasta kärnhuset. Skala och riv pepparroten fint. Låt sillen rinna av.
  3. Blanda gurknudlarna med ägg, pepparrot och smetana. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Dela knäckebrödet i bitar.
  5. Till servering: Fördela gurksalladen på brödet, lägg på sillen och garnera med dill.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1/4 gurka
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 16 bitar inlagd sill
  • 1 dl smetana
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • knäckebröd
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 934 kJ / 223 kCal