Sotad gravlax

Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sotad gravlax

Sotad, gravad lax är både lyxigt och lätt – bara du har en dag på dig. Grava laxen med socker, salt, dill och vitpeppar och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd gravlaxen i en kryddblandning av paprika- och senapspulver samt fänkålsfrö. Sota genom att steka i torr het panna. Gott med citron och avokado.

Sotad gravlax

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1 1/2 msk salt
2 msk strösocker
1 tsk grovkrossad vitpeppar

Kryddblandning

1 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk mortlade fänkålsfrö

Till servering

avokado
olivolja
citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat

Kommentar

Mycket intressant, skall testa under helgerna

Thorleif

2014-12-22

Näringsvärde per portion

Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett33.2 g
Kolhydrater6.1 g
Protein24.2 g

Testa liknande recept

Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snapsgravad lax
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddig ost- och olivblandning
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad