Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sotad gravlax

Sotad, gravad lax är både lyxigt och lätt – bara du har en dag på dig. Grava laxen med socker, salt, dill och vitpeppar och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd gravlaxen i en kryddblandning av paprika- och senapspulver samt fänkålsfrö. Sota genom att steka i torr het panna. Gott med citron och avokado.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda salt, socker och peppar. Strö blandningen över laxen. Lägg laxen i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt laxen ligga i kylen på ett fat 1 dygn. Vänd påsen några gånger under gravningen.
  2. Kryddblandning: Blanda alla kryddor till kryddblandningen. Skär laxen i 8 bitar (för 4 port) vänd bitarna i kryddblandningen. Sota laxbitarna i en torr och het stekpanna.
  3. Till servering: Servera med avokadosallad med citron.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 1/2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk grovkrossad vitpeppar
Kryddblandning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrö
Till servering
  • avokado
  • olivolja
  • citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1758 kJ / 421 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer