Sotad gravlax
Sotad, gravad lax är både lyxigt och lätt – bara du har en dag på dig. Grava laxen med socker, salt, dill och vitpeppar och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd gravlaxen i en kryddblandning av paprika- och senapspulver samt fänkålsfrö. Sota genom att steka i torr het panna. Gott med citron och avokado.
Ingredienser
4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1 1/2 msk salt
2 msk strösocker
1 tsk grovkrossad vitpeppar
Kryddblandning
1 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk mortlade fänkålsfrö
Till servering
avokado
olivolja
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett33.2 g
Kolhydrater6.1 g
Protein24.2 g
Kommentar
Mycket intressant, skall testa under helgerna
Thorleif
2014-12-22