Sotad gravlax

4
1
Sotad gravlax

Sotad, gravad lax är både lyxigt och lätt – bara du har en dag på dig. Grava laxen med socker, salt, dill och vitpeppar och låt ligga i kylen ett dygn. Vänd gravlaxen i en kryddblandning av paprika- och senapspulver samt fänkålsfrö. Sota genom att steka i torr het panna. Gott med citron och avokado.

Sotad gravlax

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
1 1/2 msk salt
2 msk strösocker
1 tsk grovkrossad vitpeppar

Kryddblandning

1 msk paprikapulver
1 tsk senapspulver
1 tsk mortlade fänkålsfrö

Till servering

avokado
olivolja
citron

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Thorleif

2014-12-22

Mycket intressant, skall testa under helgerna

Näringsvärde per portion

Energi 1758 KJ / 421 kCal
Fett 33.2 g
Kolhydrater 6.1 g
Protein 24.2 g
Läs mer om näringsvärden