Snapsgravad lax

3
1
Snapsgravad lax

Häll snapsen på den gravade laxen i stället för i strupen. Här väljer vi O.P. Andersson och förstärker smaken med stötta fänkålsfrön och citronskal. En upphottad klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Snapsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg laxfilé med skinn (mittbit)
1 dl socker
5 msk salt
1 msk grovstött vitpeppar
2 msk stötta fänkålsfrön
1 1/2 dl O P Anderson (snaps)

Garnering

1 msk stötta fänkålsfrön
finrivet citronskal
dillvippa
citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Köp färdiggravad lax i bit eller skivor. Garnera med dill och finrivet citronskal. Droppa ev över lite O.P. Anderson och strö på mortlade fänkålsfrön så smakar den mer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Lennarth

2014-07-14

detta passar fint till en sommar byffé några droppar av OP Andersson förhöjde smaken på laxen.