Snapsgravad lax

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Snapsgravad lax

Häll snapsen på den gravade laxen i stället för i strupen. Här väljer vi O.P. Andersson och förstärker smaken med stötta fänkålsfrön och citronskal. En upphottad klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Snapsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg laxfilé med skinn (mittbit)
1 dl socker
5 msk salt
1 msk grovstött vitpeppar
2 msk stötta fänkålsfrön
1 1/2 dl O P Anderson (snaps)

Garnering

1 msk stötta fänkålsfrön
finrivet citronskal
dillvippa
citronklyftor

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat

Kommentar

detta passar fint till en sommar byffé några droppar av OP Andersson förhöjde smaken på laxen.

Lennarth

2014-07-14

Testa liknande recept

Laxpaté
Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Saffransgravad torskrygg med pancetta
Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Raggmunkar i våffeljärn
Betyg 4.6 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Chokladcheesecake med O´boy
Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad