Snapsgravad lax

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Snapsgravad lax

Häll snapsen på den gravade laxen i stället för i strupen. Här väljer vi O.P. Andersson och förstärker smaken med stötta fänkålsfrön och citronskal. En upphottad klassiker!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Snapsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg  laxfilé med skinn (mittbit)
1 dl  socker
5 msk  salt
1 msk  grovstött vitpeppar
2 msk  stötta fänkålsfrön
1 1/2 dl  O P Anderson (snaps)

Garnering

1 msk  stötta fänkålsfrön
finrivet citronskal
dillvippa
citronklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Köp färdiggravad lax i bit eller skivor. Garnera med dill och finrivet citronskal. Droppa ev över lite O.P. Anderson och strö på mortlade fänkålsfrön så smakar den mer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

detta passar fint till en sommar byffé några droppar av OP Andersson förhöjde smaken på laxen.

Lennarth

2014-07-14

Testa liknande recept

Laxpaté
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransgravad torskrygg med pancetta
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladcheesecake med O´boy
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabbgravad lakritslax med citronmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rårakor i våffeljärn
Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga