Snabbgravad tataki-lax

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Snabbgravad tataki-lax

Visste du att det räcker med fyra timmar för att få en bit lax perfekt gravad? Lägg fisken i en gravningsvätska smaksatt med japansk soja. Ge den sedan en hastigt tillagad yta runt om, tataki, som det heter på japanska. Bjud med ingefärsmajonnäs – lite som sushi!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Snabbgravad tataki-lax

Ingredienser

4 portioner
500 g laxfilé utan skinn
2 msk salt
2 msk strösocker
1 dl japansk soja
1 rabarberstjälk
1/2 fänkål
1 dl majonnäs
1 tsk finriven ingefära

Till servering

körvel

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Eldig räkcocotte med pepparrot
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Betyg 2.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Marinerade kotletter
Betyg 2.6 av 5.87 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad