Snabbgravad tataki-lax

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Snabbgravad tataki-lax

Visste du att det räcker med fyra timmar för att få en bit lax perfekt gravad? Lägg fisken i en gravningsvätska smaksatt med japansk soja. Ge den sedan en hastigt tillagad yta runt om, tataki, som det heter på japanska. Bjud med ingefärsmajonnäs – lite som sushi!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Snabbgravad tataki-lax

Ingredienser

4 portioner
500 g  laxfilé utan skinn
2 msk  salt
2 msk  strösocker
1 dl  japansk soja
1   rabarberstjälk
1/2   fänkål
1 dl  majonnäs
1 tsk  finriven ingefära

Till servering

körvel

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chili- och ingefärsgravad lax
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Eldig räkcocotte med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med pepparrotsstomp och fänkålsallad
Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerade kotletter
Betyg 2.6 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Musselsoppa med krusbär och körvel
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga