Snabbgravad tataki-lax

6
0
Snabbgravad tataki-lax

Visste du att det räcker med fyra timmar för att få en bit lax perfekt gravad? Lägg fisken i en gravningsvätska smaksatt med japansk soja. Ge den sedan en hastigt tillagad yta runt om, tataki, som det heter på japanska. Bjud med ingefärsmajonnäs – lite som sushi!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Snabbgravad tataki-lax

Ingredienser

4 portioner
500 g
laxfilé utan skinn
2 msk
salt
2 msk
strösocker
1 dl
japansk soja
1
rabarberstjälk
1/2
fänkål
1 dl
majonnäs
1 tsk
finriven ingefära

Till servering

körvel

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Testa liknande recept