Söta cupcakes med rödbeta och valnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

Mjuka sommarkakor i muffinsform med rivna rödbetor, valnötter, vanilj, ägg och rårörssocker. Färskost och rivet citronskal ger en frisk och fräsch frosting. Till efterrätt eller som fika med kaffe.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Sätt ut muffinsformar (amerikanska medium) som rymmer ca 1 dl på en plåt
  3. Skala och riv rödbetorna fint. Bryt eller hacka valnötterna grovt.
  4. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner rödbetor, valnötter och oljan. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  5. Fördela smeten i formarna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler.

Frisk frosting

  1. Rör ihop osten med matfettet. Rör därefter i florsocker och smaksätt med citronskal.
  2. Ta cupcaksen ur formarna och bred på frostingen.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och laktosfritt matfett.

Tips

Om cupcaksen fryses så bred på frostingen efter att de tinat.
Näringsberäkningen är per styck.

Ingredienser

Portioner: 16 st
  • 4 dl fint rivna rödbetor (4 dl motsvarar ca 350 g)
  • 2 1/2 dl valnötter
  • 3 ägg
  • 3 dl rårörssocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm flingsalt
  • 1 dl olja
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
  • 2 tsk bakpulver
Frisk frosting
  • 200 g färskost
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • rivet skal av citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1273 kJ / 304 kCal