Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
2
Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

Mjuka sommarkakor i muffinsform med rivna rödbetor, valnötter, vanilj, ägg och rårörssocker. Färskost och rivet citronskal ger en frisk och fräsch frosting. Till efterrätt eller som fika med kaffe.

Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

Ingredienser

16 st
4 dl  fint rivna rödbetor (4 dl motsvarar ca 350 g)
2 1/2 dl  valnötter
3   ägg
3 dl  rårörssocker
1 tsk  vaniljsocker
2 krm  flingsalt
1 dl  olja
3 dl  vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk  bakpulver

Frisk frosting

200 g  färskost
50 g  smör eller margarin
1 1/2 dl  florsocker
citron

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och laktosfritt matfett.

Gör så här

Frisk frosting

Tips

Om cupcaksen fryses så bred på frostingen efter att de tinat.
Näringsberäkningen är per styck.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentarer

Vad kan man ha istället för valnöt? Jag är överkänslig mot några sorters nötter. Skulle det funka med mandelbitar?

Emma

2021-09-13

Så goda!

Pernilla

2021-08-31

Näringsvärde per portion

Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater34.3 g
Protein4.4 g

Testa liknande recept

Cupcakes till halloween
Betyg 4.3 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Apelsincupcake med basilikafrosting
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakscupcakes
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkakemuffins med limefluff
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Snabba julmuffins
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga