Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

22
2
Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

Mjuka sommarkakor i muffinsform med rivna rödbetor, valnötter, vanilj, ägg och rårörssocker. Färskost och rivet citronskal ger en frisk och fräsch frosting. Till efterrätt eller som fika med kaffe.

Söta cupcakes med rödbeta och valnötter

Ingredienser

16 st
4 dl fint rivna rödbetor (4 dl motsvarar ca 350 g)
2 1/2 dl valnötter
3 ägg
3 dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm flingsalt
1 dl olja
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk bakpulver

Frisk frosting

200 g färskost
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
citron

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri färskost och laktosfritt matfett.

Gör så här

Frisk frosting

Tips

Om cupcaksen fryses så bred på frostingen efter att de tinat.
Näringsberäkningen är per styck.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Emma

2021-09-13

Vad kan man ha istället för valnöt? Jag är överkänslig mot några sorters nötter. Skulle det funka med mandelbitar?

Pernilla

2021-08-31

Så goda!

Näringsvärde per portion

Energi 1273 KJ / 304 kCal
Fett 164 g
Kolhydrater 343 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden