Söta cupcakes med rödbeta och valnötter
Mjuka sommarkakor i muffinsform med rivna rödbetor, valnötter, vanilj, ägg och rårörssocker. Färskost och rivet citronskal ger en frisk och fräsch frosting. Till efterrätt eller som fika med kaffe.
Ingredienser
16 st
4 dl fint rivna rödbetor (4 dl motsvarar ca 350 g)
2 1/2 dl valnötter
3 ägg
3 dl rårörssocker
1 tsk vaniljsocker
2 krm flingsalt
1 dl olja
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar ca 180 g)
2 tsk bakpulver
Frisk frosting
200 g färskost
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
citron
Gör så här
Frisk frosting
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater34.3 g
Protein4.4 g
Kommentarer
Vad kan man ha istället för valnöt? Jag är överkänslig mot några sorters nötter. Skulle det funka med mandelbitar?
Emma
2021-09-13Så goda!
Pernilla
2021-08-31