Apelsincupcake med basilikafrosting

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Apelsincupcake med basilikafrosting

Här pratar vi om cupcake de luxe. Makalöst goda cupcakes med härligt fräsch frosting på toppen. Frostingen som du toppar muffinsarna med har smak av basilika och bör definitivt testas, du kommer inte bli besviken. Basilikafrostingen passar helt perfekt till apelsinkryddningen på muffinsarna.

Apelsincupcake med basilikafrosting

Ingredienser

8 portioner

Cupcakes

skal och saft av 1   apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl juice)
100 g  rumsvarmt smör
2 dl  rörsocker
2   ägg
2 1/2 dl  vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g)
2 tsk  bakpulver
8   stora muffinsformar (som rymmer ca 2 dl)

Frosting

75 g  rumsvarmt smör
3 dl  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
150 g  färskost (23%)
1   kruka basilika

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Muffinsarna, utan frostingen, går fint att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2019 KJ / 483 kCal
Fett25 g
Salt0.7 g
Kolhydrater60 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Cupcakes med kokos och citrus
Betyg 3 av 5.
141 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelcupcake med äpplefrosting
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Påskmuffins
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Muffins med lingon, kokos och choklad
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladbitsmuffins
Betyg 2.9 av 5.
238 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nötmuffins med choklad
Betyg 2.4 av 5.
109 personer har röstat
Under 30 min att tillaga