Apelsincupcake med basilikafrosting

1
0
Apelsincupcake med basilikafrosting

Här pratar vi om cupcake de luxe. Makalöst goda cupcakes med härligt fräsch frosting på toppen. Frostingen som du toppar muffinsarna med har smak av basilika och bör definitivt testas, du kommer inte bli besviken. Basilikafrostingen passar helt perfekt till apelsinkryddningen på muffinsarna.

Skriv ut
Apelsincupcake med basilikafrosting

Ingredienser

8 portioner

Cupcakes

skal och saft av 1
apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl juice)
100 g
rumsvarmt smör
2 dl
rörsocker
2
ägg
2 1/2 dl
vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g)
2 tsk
bakpulver
8
stora muffinsformar (som rymmer ca 2 dl)

Frosting

75 g
rumsvarmt smör
3 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
150 g
färskost (23%)
1
kruka basilika

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Muffinsarna, utan frostingen, går fint att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2019 KJ / 483 kCal
Fett 25 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept