Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Söt och stark sojasås

Utmärkt dippsås med tilltalande asiatiska smaker. Soja, brun farin, pressad limejuice, sesamolja och hackad färsk chilifrukt. En ypperlig dippsås till bläckfisk med salladslök och räkor och stjälkselleri i.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser. Smaka på sojan. Tillsätt ev mer farin eller vanligt socker.
  2. En bra dippsås, passar bra att doppa Bläckfisk med salladslök och Räkor och stjälkselleri i.

Tips

Ställ en liten sked i skålen så att gästerna kan ta efter smak. Skedens storlek signalerar att såsen är dryg.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 1 dl soja
  • 2 tsk brun farin
  • 2 msk pressad limejuice
  • ca 3/4 msk hackad färsk chilifrukt
  • 1 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?