Marinerade räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerade räkor

Marinerade räkor, en vacker förrätt eller en lättare lunch som du ganska enkelt tillreder. Räkorna som du låter dra i en syrlig marinad ger en fantastisk smak när de serveras kalla på en bädd av fräsch kiwi.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda skalade räkor, sesamolja, lime, brun farin, gräslök, salt och peppar i en plastpåse.
  2. Marinera räkorna i kylskåp i minst 20 minuter, gärna längre.
  3. Skala och skiva kiwin. Lägg den på tallrikar och fördela räkorna ovanpå. Garnera med gräslök.

För alla

Fri från gluten, latos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor eller oskalade (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
  • 4 msk sesamolja
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk Brun Farin
  • salt och peppar
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 5 kiwi
  • gräslök till garnering
Lägg till i inköpslistan