UNDER 30 MIN | Medel

Sesamgrillade morötter med lime och ingefära

Morötter passar bra ihop med asiatiska smaksättare som ingefära, lime och sesamolja. Grilla morötterna läckert söta och bjud som tillbehör till kyckling, fläskkött eller fisk. Bäst blir rätten med knippmorötter, men späda vintermorötter går också bra.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba morötterna och dela dem på längden. Pensla runt om med sesamoljan.
  2. Grilla morötterna till lagom tuggmotstånd. 
  3. Lägg upp på ett fat. Strö över limeskal, ingefära och sesamfrön. Häll på limejuicen. Strö över flingsalt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 späda morötter
  • 2 msk sesamolja
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2 cm finriven färsk ingefära
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 522 kJ / 125 kCal