Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor och stjälkselleri

Räkor och stjälkselleri i en härlig blandning tillsammans med lite ingefära, lök och soja, en lättlagad vinnare med asiatiska smaker. Sellerin steks och kokas mjuk innan du vänder ner räkorna just innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär sellerin tvärs över i tunna skivor. Stek i 30 sekunder på medelvärme tillsammans med löken.
  2. Blanda vatten och maizena med vinäger och ingefära. Blanda detta med sellerin. Låt det koka upp under omrörning och sjud tills det tjocknar.
  3. Ta från värmen och smaka av med ljus soja. Rör ner räkorna och låt dem bli varma.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

För mer smak kan räkorna brynas med lite vitlök och olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 150 g stjälkselleri
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk maizena majsstärkelse (majsstärkelse)
  • 1 msk balsamvinäger (eller helst svart kinesisk risvinäger)
  • 1 msk skalad och riven färsk ingefära
  • 1/2 msk ljus soja
  • 250 g skalade räkor (250 g skalade motsvarar ca 600 g med skal)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?