Testa att woka fläskfilé tillsammans med limejuice, ingefära, vitlök, currypaste, soja och farin. Köttet blir supergott och passar perfekt att servera ihop med kokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Fri från gluten, laktos och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Camilla! Eftersom vete eller annan spannmålsprodukt vanligtvis används i tillredningen så måste det deklareras i ingrediensförteckningen. Men vid analyser av gluten i klassiska sojasåser har Livsmedelsverket inte kunnat påvisa något gluten vid analys. Troligtvis hamnar det mesta av vetet i restprodukten som sedan används till djurfoder, medan ytterst små mängder möjligen kan finnas kvar i sojasåsen, dock i så små mängder att de inte kan analyseras. Livsmedelsverket har därför bedömt att personer med celiaki kan äta sojasås utan risk. Mer finns att läsa här: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Gluten-i-sojasaser/
Redaktionen
2013-08-20OBS! Soja är INTE glutenfritt!
Camilla
2013-08-17Supergott! Dubbla woksåsen och servera med en yogurtsås med rivet limeskal och pressad lime.
Malin
2013-01-02