Wokad fläskfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Wokad fläskfilé

Testa att woka fläskfilé tillsammans med limejuice, ingefära, vitlök, currypaste, soja och farin. Köttet blir supergott och passar perfekt att servera ihop med kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda limejuice, fisksås, soja och farin i en skål och ställ åt sidan.
  2. Skär fläskfilén i 2-3 cm stora bitar. Skär salladslöken i cm-stora bitar. ressa vitlöken.
  3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Tillsätt vitlök, ingefära och currypaste och fräs i 30 sekunder.
  4. Tillsätt fläskbitarna och stek tills köttet är nästan klart.
  5. Tillsätt salladslöken och såsen och woka i ytterligare några minuter. Se till att köttet tar ordentlig smak av såsen.
  6. Garnera med färsk koriander. Servera gärna med jasminris.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 msk finriven färsk ingefära (1 msk = ca 5 cm)
  • 1 tsk röd currypaste
  • 1 msk finhackad färsk koriander
Woksås
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1 msk Brun Farin
Lägg till i inköpslistan