Wokad fläskfilé
Testa att woka fläskfilé tillsammans med limejuice, ingefära, vitlök, currypaste, soja och farin. Köttet blir supergott och passar perfekt att servera ihop med kokt ris.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 - 600 g fläskfilé
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 msk finriven färsk ingefära (1 msk = ca 5 cm)
1 tsk röd currypaste
1 msk finhackad färsk koriander
Woksås
1 msk färskpressad limejuice
1 msk asiatisk fisksås
1 msk soja
1 msk brun farin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Camilla! Eftersom vete eller annan spannmålsprodukt vanligtvis används i tillredningen så måste det deklareras i ingrediensförteckningen. Men vid analyser av gluten i klassiska sojasåser har Livsmedelsverket inte kunnat påvisa något gluten vid analys. Troligtvis hamnar det mesta av vetet i restprodukten som sedan används till djurfoder, medan ytterst små mängder möjligen kan finnas kvar i sojasåsen, dock i så små mängder att de inte kan analyseras. Livsmedelsverket har därför bedömt att personer med celiaki kan äta sojasås utan risk. Mer finns att läsa här: http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Allergi-och-overkanslighet/Gluten/Gluten-i-sojasaser/
Redaktionen
2013-08-20OBS! Soja är INTE glutenfritt!
Camilla
2013-08-17Supergott! Dubbla woksåsen och servera med en yogurtsås med rivet limeskal och pressad lime.
Malin
2013-01-02