Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tunnbrödswrap med räkor och kikärtsstomp

Nästan alla svenskar har en relation till tunnbrödsrullen. Kanske är det utflykter som barn, något gott och mättande i solen eller en mysig familjemiddag. Den här varianten är oväntad med kikärtsstomp, saftiga räkor, gräddfil, syrlig citron och massa grönt. Prova den nu!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kikärtorna noga i en sil och låt rinna av väl. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Hacka dillen.
  2. Lägg kikärtorna i en bunke och mosa dem grovt med en gaffel. Blanda med gräddfil, dill och citronskal. Smaka av med citronsaft och salt.
  3. Sila av räkorna och låt rinna av väl.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Fördela salladen på tunnbröden och lägg på kikärtsröra, gurka och räkor. Rulla ihop till wraps.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt tunnbrödet mot glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1/2 citron
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • 1 förp handskalade räkor i lake (à 280 g)
  • 1/2 gurka
  • 65 g spröd salladsmix
  • 8 mjuka tunnbröd
Lägg till i inköpslistan