Soppa på gröna ärtor med räkbaguette
Denna grönärtsoppa är barnsligt god. De milda ärtorna tillsammans med bönor och grädde gör denna soppa magiskt krämig. Soppan serveras med nygräddade baguetter med en röra gjord på färskost och räkor. Toppa även soppan med räkor för extra smaksensation.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
380 g kokta vita bönor
1 msk olja
2 dl vispgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
600 g gröna ärtor
salt
peppar
Baguetter
4 minibaguetter
400 g skalade räkor
200 g färskost (örter & vitlök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3198 KJ / 763 kCal
Fett40 g
Salt5.98 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer