Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crème ninon med skagenröra i baguette

Crème ninon med skagenröra i baguette är en snabblagad, ljuvlig och len ärtsoppa som du serverar med en lyxig och delikat skagenröra och nybakad baguette. En utmärkt och festlig middag till helgen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna till skagenröran om de är frysta. Fortsätt med soppan.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i oljan i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt buljong och ärter. Koka upp och låt koka någon minut.
  3. Mixa soppan slät i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt grädde och citronjuice. Blanda vetemjöl och matfett till en slät redning. Häll lite soppa i en kopp och rör ut redningen. Rör ner i resten av soppan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  4. Skagenröra: Skala och grovhacka räkorna. Rör ihop matyoghurt, majonnäs, pepparrot, citronskal och dill i en skål. Tillsätt räkorna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Halvera bröden och lägg i skagenröran.
  6. Servera soppan med räkbaguetterna.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: red soppan med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl, servera med glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde, byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt grädde och matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserat mjölkfritt alternativ.
Kontrollera innehållet i brödet och buljong eller fond för samtliga allergener.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk olja
  • 1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 800 g frysta gröna ärter
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 msk rumsvarmt smör eller margarin
  • 4 minibaguetter
  • salt och peppar
Skagenröra
  • 1 kg räkor med skal
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk riven pepparrot
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 kruka hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3389 kJ / 808 kCal