Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön ärtsoppa med räkor

En värmande och härligt grön ärtsoppa som får en lite lyxigare känsla av räk- och tomatsalladen. En god och väldigt lättlagad rätt som tillsammans med baguetterna mättar bra.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs den i oljan i en kastrull. Tillsätt ärter, mjölk och buljongtärning eller fond. Koka upp och koka ca 2 minuter. Mixa soppan och smaksätt med salt och peppar.
  3. Blandning: Låt räkorna rinna av. Dela och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka löken, blanda den med räkor, tomater och dill.
  4. Servera soppan med räk- och grönsaksblandningen och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och brödet för samtliga allergener.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Tips

Om man vill ha soppan slät så kan den silas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 minibaguetter (flerkorn)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 9 dl mjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
Räk- och grönsaksblandning
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g varav 170 g räkor)
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2164 kJ / 516 kCal