Soppa på butternutpumpa med korvfräs

En len soppa på butternutpumpa serveras här med korvfräs. Korvfräset gör du genom att klämma ut innehållet på salsiccia och fräsa det med pumpafrön och körsbärstomater. Soppan låter du stå och puttra under tiden, och mixa den gärna slät med en stavmixer innan du serverar samt smaka av med kryddor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 butternutpumpa
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller buljong)
salt
peppar
1/2 msk vitvinsvinäger
Korvfräs
300 g färsk salsiccia
1 tsk olja
1 dl pumpafrön
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2277 KJ / 542 kCal
Fett36 g
Salt4.1 g
Kolhydrater26 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den blev såå god, stekte quorn och salladslök till istället för korv/vegokorv
Melinda
2025-08-09Jättegod soppa! Vi gjorde den vegetarisk genom att använda vegetarisk salcicciakorv istället.
Suvi
2024-01-25Godaste pumpasoppan jag lagat! Pumpen behöver tid för preparering samt jag lät den fräsa i grytan under omrörning ca 15min innan jag la i löken och fortsatte fräsa en stund till. Men även om det tar lite tid att få allt klart så är den klart värt det! Jag kommer absolut laga den här soppan igen! Tips är att testa chiliflakes/tabasco som kryddning om man inte gillar spiskummin.
Carina
2022-10-10