Soppa med kantareller och vitt vin

Koka soppa på skogens guld! Den här mustiga soppan med kantareller och vin fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält.

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 600 kCal
Fett57 g
Salt1.34 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
5 stChristina! Hade du plockat giftig svamp kanske ? 🤔
Eva
Jag har sällan vin hemma och byter ut det mot vatten och en skvätt vinäger. Den blev riktigt god!
Maria
Kräkreflexer efter😩
Christina
Supergod recept! Jag hade dock 3 liter kantareller, Cremant istället för vanligt vitt vin, en schalottenlök och en gul lök och bara 2,5 del grädde, och ingen persilja. Den blev gudomlig!!!
Andrea
Hela familjens favorit! Jättegott - men vitvinet var redan uppdrucket denna gång så vi fick köra med ett par msk vit balsamvinäger + vatten istället. Blev mycket gott ändå!
Maria