Kantarellsås
En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 l kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärden per portion sås.
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater5.8 g
Protein3.4 g
Kommentarer
Förstår inte varför ni föreslår att man ska mixa såsen? De små kantarellerna i såsen vill man ju ej vara utan!☺️
Maria
2024-09-19Varför mixa såsen? Tycker färska kantareller är mums, utan att slå i sönder dom TH
Thomas
2024-08-25Instämmer, mycket god svampsås!
Anna-lisa
2023-04-09