Kantarellsås

Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat
7
Kantarellsås

En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.

Kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1 l kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Förstår inte varför ni föreslår att man ska mixa såsen? De små kantarellerna i såsen vill man ju ej vara utan!☺️

Maria

2024-09-19

Varför mixa såsen? Tycker färska kantareller är mums, utan att slå i sönder dom TH

Thomas

2024-08-25

Instämmer, mycket god svampsås!

Anna-lisa

2023-04-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärden per portion sås.
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater5.8 g
Protein3.4 g

Testa liknande recept

Soppa med kantareller och vitt vin
Betyg 3.1 av 5.
205 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockssoppa med kallrökt lax
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikagös med citron, bacon och kantareller
Betyg 3.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig kantarellpasta med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga