Kantarellsås
En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.
Ingredienser
4 portioner
1 l kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.
Näringsvärden per portion sås.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1450 KJ / 347 kCal
Fett33.5 g
Kolhydrater5.8 g
Protein3.4 g
Kommentarer
Instämmer, mycket god svampsås!
Anna-lisa
2023-04-09Fantastiskt god sås
Anita
2022-08-27Underbar sås❤️
Mikael
2021-05-01