Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kantarellsås

En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa svampen. Låt den "svettas" i en varm stekpanna.
  2. Skala och hacka löken.
  3. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Låt löken bli mjuk och häll sedan på vinet och låt det koka in något.
  4. Blanda ner grädde och buljong. Låt det koka ca 5 minuter. Mixa såsen slät tillsammans med persiljan. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärden per portion sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1450 kJ / 347 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer