Kantarellsås

41
3
Kantarellsås

En krämig kantarellsås som ger middagen en ljuv ton av sensommar. Kantarellsmaken träder fram ordentligt när svamparna får sällskap av lök, vitt vin, grädde och persilja.

Skriv ut
Kantarellsås

Ingredienser

4 portioner
1 l kantareller (1 l motsvarar ca 300 g)
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärden per portion sås.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Mikael

2021-05-01

Underbar sås❤️

Magnus

2020-10-30

👍👍👍

Martin

2020-08-15

Blev riktigt god och var rätt enkel att göra. Rekommenderas starkt!

Näringsvärde per portion

Energi 1450 KJ / 347 kCal
Fett 33.5 g
Kolhydrater 5.8 g
Protein 3.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept