Soppa med chilibullar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Soppa med chilibullar

Intressant och aromatisk soppa med chilibullar. Enkelt och briljant med fiskbullar, squash, kikärter och heta chilifrukter. Ostgratinerade baguetter blir gott och njutbart till soppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka gul lök. Kärna ur och instrimla röda chilifrukter. Tärna squash. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok.
  2. Fräs lök, chili och squash glansigt några minuter. Tillsätt kikärter utan spad, fiskbullar i buljong och burk majs.
  3. Häll på fiskbuljong (tärning + vatten). Koka i 5 minuter. Salta, peppra och strö över hackad persilja. Servera med ostgratinerad baguette.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 squash
  • 2 msk olja
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 burk fiskbullar (i buljong à ca 375 g)
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • salt och peppar
  • 1/2 knippa hackad persilja
Lägg till i inköpslistan