Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Svartkål eller palmkål är en korsning mellan savoy- och grönkål som är en uppskattad ingrediens i rätter från Toscana. I den här gräddiga kålrätten så matchar parmesan och vitlök den milda svartkålsmaken. Det här är en god vegetarisk rätt som passar allra bäst som tillbehör till kallskuret t ex italienska charkuterier.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla kålen fint. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök, vitlök och kål i olivoljan i en stor panna några minuter. Rör ner buljongen och grädden. Koka sakta ca 5 minuter. Blanda ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pumpafröna i en torr och het stekpanna, smaksätt med salt.
  4. Till servering: Servera kålen med potatisgnocchi, rökt skinka och rostade pumpakärnor.

För alla

Gör äggfri: kontrollera ingrediensförteckningen på gnocchin. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör glutenfri: använd gnocchi/kroppkaksmix från Oldana AB eller välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: kontrollera ingrediensförteckningen på gnocchin. Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera ingrediensförteckningen på gnocchin. Byt vispgrädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g svartkål
  • 1 lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl pumpafrön
Till servering
  • potatis gnocchi
  • rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2506 kJ / 599 kCal