Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Betyg 4.4 av 5.
97 personer har röstat
17
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Svartkål eller palmkål är en korsning mellan savoy- och grönkål som är en uppskattad ingrediens i rätter från Toscana. I den här gräddiga kålrätten så matchar parmesan och vitlök den milda svartkålsmaken. Det här är en god vegetarisk rätt som passar allra bäst som tillbehör till kallskuret t ex italienska charkuterier.

Samarbete med:

Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön

Ingredienser

4 portioner
ca 400 g svartkål
1 lök
1 stor vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl Oatly iMat Visp eller vispgrädde
1/2 dl finriven parmesan
salt
svartpeppar
1 dl pumpafrön

Serveringsförslag

potatis gnocchi
rökt eller lufttorkad skinka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
97 personer har röstat

Kommentarer

Ska man ha en buljongtärning till en dl vatten?

Git

2024-02-10

Hej Git! Man ska använda 1/5 dels buljongtärning till 1 dl i detta recept. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-12

Väldigt gott! Gjorde det med gnocchi, toppen middag!

Sophie

2024-02-06

Gott och enkelt!

Lina

2024-01-13

Näringsvärde per portion

Energi2506 KJ / 599 kCal
Fett42.3 g
Kolhydrater32.2 g
Protein20.9 g

Testa liknande recept

Saffranssemla
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silviakaka med saffran
Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangosmoothie med ingefära
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Enchiladas
Betyg 4.4 av 5.
295 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choripan i baguette med pistage-chimichurri
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salted caramel islatte
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga