Svartkål eller palmkål är en korsning mellan savoy- och grönkål som är en uppskattad ingrediens i rätter från Toscana. I den här gräddiga kålrätten så matchar parmesan och vitlök den milda svartkålsmaken. Det här är en god vegetarisk rätt som passar allra bäst som tillbehör till kallskuret t ex italienska charkuterier.
Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt vispgrädden och parmesanosten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott😂👍
Christina
2022-11-30Super gott o enkelt!
Catharina
2022-10-30Supergott och passar till det mesta i matväg!
Eva-lena
2022-06-24