Denna fiskgryta får sin lysande solgula färg och ljuvliga smak av saffran, vitlök och tomatpuré. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk, räkor och musslor och passar perfekt att bjuda på till en lite festligare middag med eller utan gäster.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
1996
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera glutenfritt bröd till.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör mer klimaträtt: välj margain och byt ut grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj gärna mervärdesmärkt fisk och skaldjur samt minska på mängden. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anne-may
1/24/2021Så fantastisk god! Hade inte vitt vin hemma mer än 1dl så jag skarvade med Rose'. Det gick bra! Jag har tidigare gjort allt efter recept utom mängden fisk som jagbara haft lagom till två personer sen frös jag in grytbasen och nästa gång bara värmde på och la i fisk och räkor. Det blev en snabb vardagslyx.
Catrine
1/21/2021Mycket god! Den kommer jag att laga många gånger!
Birgitta
1/17/2021Gott och enkelt!