Lysande gul fiskgryta
Denna fiskgryta får sin lysande solgula färg och ljuvliga smak av saffran, vitlök och tomatpuré. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk, räkor och musslor och passar perfekt att bjuda på till en lite festligare middag med eller utan gäster.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
Serveringsförslag
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj grädde och crème fraiche eller glutenfria växtbaserade produkter av grädde och fraiche. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfra produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: välj margain och byt ut grädde och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj gärna mervärdesmärkt fisk och skaldjur samt minska på mängden. Detta leder till en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett väldigt bra recept. Tips 1: byt torkad basilka mot fryst som läggs i alldeles på slutet. Mer aromatiskt och matchar vinet. Tips 2: sjud inte sönder fisken i sju minuter, det räcker med max 2-3 min. Tips 3: pröva att ha i lite rivet skal och en matsked saft från en apelsin. Otroligt gott med timjanen och vinet Tips 4: byt en del av fiskbuljongen mot skaldjursfond. Med den dyra på 1l tetra blir det restaurangkvalitet. Tips 5: En grytbasen och fisken räcker. Med ett gott bröd till behövs inget annat slängas i.
Hans
2024-09-14Hmm? Det kanske blev ett annat recept... Bytte ut musslor till Potatis som jag stekte ned löken, och saffran blev gurkmeja för att få färgen. Men gott🙂!
Björn-ove
2024-08-03Jag har i potatis och frysta herrgårdsgrönsaker. Supergott❣️
Karin
2024-07-22