Musselsoppa med potatis och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Musselsoppa med potatis och bacon

Denna lättlagade musselsoppa med potatis och bacon värmer gott i magen till middagen. Smaken från det stekta baconet och fiskbuljongen rundar du av med grädde och gräslök. Matighet får du från potatis och ett gott bröd därtill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Strimla baconet. Fräs potatis och bacon, utan extra fett.
  2. Låt musslorna rinna av. Häll musselspadet i grytan och tillsätt buljongtärningarna, vatten och grädden. Krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 minuter.
  3. Blanda ner musslorna i soppan, gärna tillsammans med hackad gräslök. Servera soppan med bröd och fruktsallad med kesoklick som dessert.

För alla

Ersätt grädden i soppan med havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Tycker du att soppan är tunn kan den redas med 2 msk Maizenaredning för ljusa såser som blandas i den färdiga soppan (för 4 port). Låt koka 1 minut och servera sedan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 råa potatisar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 burk musslor i vatten (à 425 g)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 1 dl hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2342 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden