Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Soppa Madeleine

Soppa Madeleine är en delikat fisksoppa med torsk, grönsaker och musslor. Soppan är härlig och du kan servera den till fest tillsammans med oemotståndligt vitlöksbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken så mycket att den går att skära i kuber.
  2. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna och squashen. Tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Fräs allt det gröna i olja i en gryta stor nog för soppkok. Krydda med salt, svartpeppar, körvel, lagerblad och kajennpeppar.
  3. Häll på vatten. Koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda några minuter. Häll på musslorna. Låt soppan bli varm. Servera gratinerat vitlöksbröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst torsk, sej eller hoki (à 400 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 squash (à ca 250 g)
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk körvel
  • 2 lagerblad
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 l vatten
  • 1 burk musslor (à 225 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?