Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk i chilibuljong

Torsk i chilibuljong är en kryddstark och festlig fiskrätt med morötter och vitt vin i buljongen. Garnera fisken med bladpersilja och servera med ditt favoritbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Dela eller hacka pepparn.
  2. Fräs lök och peppar i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning. Häll över vitt vin och buljong. Låt koka ca 5 min.
  4. Sila över buljongen i en traktörpanna.
  5. Skala och strimla morötterna. Koka dem i buljongen 2-3 min. Salta.
  6. Dela torsken i 4 portionsbitar (för 4 port) eller vik de hela filéerna. Låt torsken sjuda i buljongen ca 5 min.
  7. Lägg upp torsken i djupa tallrikar. Lägg över morotsstrimlorna och häll på buljongen.
  8. Garnera med en rejäl kvist bladpersilja på varje tallrik och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 chipotlepeppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 2 morötter
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g färsk eller fryst (tinad) torskfilé, sej eller hoki
Till servering
  • några kvistar bladpersilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden