Rosérullad fisk med vitvinssås
Denna rosérullade fisk med vitvinssås svänger du snabbt ihop. Sjud de kryddade spättafiléerna täckta med salladsblad i buljong och vin och gör sedan en krämig sås av spadet, grädde, gräslök och lite sallad. Passar till potatis och haricots verts.
Ingredienser
4 portioner
1 stor rosésallad
500 g spättafilé
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk pressad citron
1 tsk worchestersås
2 dl fiskbuljong (tärning/ fond + vatten)
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk vetemjöl
salt och peppar
2 msk hackad gräslök
Till servering
pressad potatis
haricot vert
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett17 g
Kommentarer