Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rosérullad fisk med vitvinssås

Denna rosérullade fisk med vitvinssås svänger du snabbt ihop. Sjud de kryddade spättafiléerna täckta med salladsblad i buljong och vin och gör sedan en krämig sås av spadet, grädde, gräslök och lite sallad. Passar till potatis och haricots verts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lossa bladen från rosésallaten. Ta undan de minsta bladen.
  2. Skölj fiskfiléerna och krydda med salt, peppar, citron och worchestersås. Rulla ihop filéerna.
  3. Vik sallatsblad runt varje filé och lägg paketen i en traktörpanna. Häll över fiskbuljong och vin. Sjud under lock 8-10 min.
  4. Häll av spadet i en kastrull och tillsätt grädden. Låt koka upp. Blanda matfett och mjöl och vispa ner i kastrullen. Låt koka 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Finhacka resten av sallaten. Blanda ner den och gräslöken i såsen.
  6. Till servering: Servera fiskrullarna med sås, pressad potatis och haricots verts.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor rosésallad
  • 500 g spättafilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk worchestersås
  • 2 dl fiskbuljong (tärning/ fond + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad gräslök
Till servering
  • pressad potatis
  • haricot vert
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden