Rosérullad fisk med vitvinssås

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Rosérullad fisk med vitvinssås

Denna rosérullade fisk med vitvinssås svänger du snabbt ihop. Sjud de kryddade spättafiléerna täckta med salladsblad i buljong och vin och gör sedan en krämig sås av spadet, grädde, gräslök och lite sallad. Passar till potatis och haricots verts.

Rosérullad fisk med vitvinssås

Ingredienser

4 portioner
1   stor rosésallad
500 g  spättafilé
1/2 tsk  salt
1/2 krm  vitpeppar
1 msk  pressad citron
1 tsk  worchestersås
2 dl  fiskbuljong (tärning/ fond + vatten)
1 dl  vitt vin
1 dl  vispgrädde
1 msk  smör
2 msk  vetemjöl
salt och peppar
2 msk  hackad gräslök

Till servering

pressad potatis
haricot vert

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett17 g

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italienrullar
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spättarullar med grön sås
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och saffranssoppa med spätta
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad spätta med limesås
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenadefyllda spättafiléer
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga