Spättafiléer med räkor

12
4
Spättafiléer med räkor

Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.

Skriv ut
Spättafiléer med räkor

Ingredienser

4 portioner
600 g
rödspättafiléer
1
purjolök
1 msk
olja
2 dl
fiskbuljong
1/2 dl
matlagningsgrädde (max 15%)
1 msk
maizenaredning för ljusa såser
-
salt
-
kajennpeppar
1
burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl
hackad dill

Tillbehör

ris eller potatis
haricots verts
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet för samliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: byt ut matlagningsgrädden laktosfri grädde.
Gör glutenfrii: välj glutenfritt bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Byt ut rödspättan mot hoki eller torsk.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Mats

10/21/2020

Ok, men lite trist och mjäkig

Malin

1/7/2007

Med mer matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin blev den här rätten mycket god.

Linda

1/5/2007

Lättlagat, gott och uppskattat av barnen!

Näringsvärde per portion

Energi 2385 KJ / 570 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept