Spättafiléer med räkor
Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.
Ingredienser
4 portioner
600 g rödspättafiléer
1 purjolök
1 msk olja
2 dl fiskbuljong
1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%)
1 msk maizenaredning för ljusa såser
salt
kajennpeppar
1 burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl hackad dill
Tillbehör
ris eller potatis
haricots verts (bönor)
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet för samliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: byt ut matlagningsgrädden laktosfri grädde.
Gör glutenfrii: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Byt ut rödspättan mot hoki eller torsk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2385 KJ / 570 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Ok, men lite trist och mjäkig
Mats
2020-10-21Med mer matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin blev den här rätten mycket god.
Malin
2007-01-07Lättlagat, gott och uppskattat av barnen!
Linda
2007-01-05