Spättafiléer med räkor

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
4
Spättafiléer med räkor

Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.

Spättafiléer med räkor

Ingredienser

4 portioner
600 g  rödspättafiléer
1   purjolök
1 msk  olja
2 dl  fiskbuljong
1/2 dl  matlagningsgrädde (max 15%)
1 msk  maizenaredning för ljusa såser
salt
kajennpeppar
1   burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl  hackad dill

Tillbehör

ris eller potatis
haricots verts (bönor)
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet för samliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: byt ut matlagningsgrädden laktosfri grädde.
Gör glutenfrii: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut rödspättan mot hoki eller torsk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Ok, men lite trist och mjäkig

Mats

2020-10-21

Med mer matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin blev den här rätten mycket god.

Malin

2007-01-07

Lättlagat, gott och uppskattat av barnen!

Linda

2007-01-05

Näringsvärde per portion

Energi2385 KJ / 570 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Citronfyllda spättafiléer
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättabörsar med banan och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskarhustruns fisksoppa
Betyg 4.1 av 5.
645 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga