Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Spättafiléer med räkor

Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Fräs purjolöken i oljan i en panna. Tillsätt buljongen och grädden, låt det koka några minuter. Strö över maizenaredningen och koka 1 minut.
  4. Vik spättan dubbel. Lägg ner den i såsen och krydda. Sjud 3 - 5 minuter.
  5. Låt räkorna rinna av och lägg dem på fisken. Strö över dillen.
  6. Servera med ris eller potatis, haricots verts och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet för samliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: byt ut matlagningsgrädden laktosfri grädde.
Gör glutenfrii: välj glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut rödspättan mot hoki eller torsk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%)
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1/2 dl hackad dill
Tillbehör
  • ris eller potatis
  • haricots verts
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2385 kJ / 570 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer