Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Spättafiléer med räkor

Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  3. Fräs purjolöken i oljan i en panna. Tillsätt buljongen och grädden, låt det koka några minuter. Strö över maizenaredningen och koka 1 minut.
  4. Vik spättan dubbel. Lägg ner den i såsen och krydda. Sjud 3 - 5 minuter.
  5. Låt räkorna rinna av och lägg dem på fisken. Strö över dillen.
  6. Servera med ris eller potatis, haricots verts och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet för samliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: byt ut matlagningsgrädden laktosfri grädde.
Gör glutenfrii: välj glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut rödspättan mot hoki eller torsk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%)
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1/2 dl hackad dill
Tillbehör
  • ris eller potatis
  • haricots verts
  • bröd

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2385 kJ / 570 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden