Spättafiléer med räkor

13
4
Spättafiléer med räkor

Smarrig fiskrätt med milda smaker som hela familjen tycker om! Rödspättafiléerna får god smak när de kokas i buljong och grädde tillsammans med fräst purjolök. Fisken toppas med räkor och dill innan servering.

Skriv ut
Spättafiléer med räkor

Ingredienser

4 portioner
600 g rödspättafiléer
1 purjolök
1 msk olja
2 dl fiskbuljong
1/2 dl matlagningsgrädde (max 15%)
1 msk maizenaredning för ljusa såser
salt
kajennpeppar
1 burk räkor i lake (à 360 g)
1/2 dl hackad dill

Tillbehör

ris eller potatis
haricots verts (bönor)
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och brödet för samliga allergener.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot soja- eller havrebaserad gräddprodukt.
Gör laktosfri: byt ut matlagningsgrädden laktosfri grädde.
Gör glutenfrii: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut rödspättan mot hoki eller torsk.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Mats

2020-10-21

Ok, men lite trist och mjäkig

Malin

2007-01-07

Med mer matlagningsgrädde och en skvätt vitt vin blev den här rätten mycket god.

Linda

2007-01-05

Lättlagat, gott och uppskattat av barnen!

Näringsvärde per portion

Energi 2385 KJ / 570 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept