Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
En god och lite lyxigare fiskrätt som passar bra både till fest och till vardags. Rätten bjuder på smaker av rödspätta, lax, vitt vin, grädde, schalottenlök och fiskfond. Servera fisken och vitvinssåsen tillsammans med pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
6 rödspättafiléer
250 g laxfilè
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 ägg
1/2 dl grädde
Sås
2 dl vitt vin
1 finhackad schalottenlök
1 - 2 msk fiskfond
3 dl grädde
1/2 - 1 krm kajennpeppar
1 - 2 msk majsstärkelse redning för ljusa såser
Garnering
räkor
löjrom
gräslök
Till servering
pressad potatis
sockerärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den här rätten gör jag ofta, särskilt när vi ska bjuda några på middag. Den blir supergod, jag lovar. Blandar också in en skiva kantskuret ljust bröd i fyllningen så blir den fastare.
Gunilla
2016-10-25Gjorde fisken i ugnen. 200°C ca 15min. Då blev det enklare att servera ett större sällskap. Kommer nästa gång tillsätta lök eller annan smaksättare i laxfärsen för att få mer smak. Enkel festmat.
Johan
2012-01-10HELT UTSÖKT NYÅRSMENY SUPERGOTT ENKELT NYTTIGT INTE ALLS AVANCERAT NÅGOT BESK VITVINSSÅS. VAD KUNDE DET BERO PÅ? TILLSAMMANS MED FISKEN VI TOG BERGTUNGA HELT UNDERBART GOTT, TACK ICA
Anita
2006-01-07