Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås

En god och lite lyxigare fiskrätt som passar bra både till fest och till vardags. Rätten bjuder på smaker av rödspätta, lax, vitt vin, grädde, schalottenlök och fiskfond. Servera fisken och vitvinssåsen tillsammans med pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och dela fiskfiléerna på längden. Lägg lax i en matberedare och finfördela den.
  2. Tillsätt salt, peppar, ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät.
  3. Sås: Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en traktörpanna och låt koka ett par minuter.
  4. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra. Klicka ut färsen, ca 2 msk på varje filé.
  5. Rulla ihop filéerna från huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Ställ rullarna i traktörpannan. Sjud fisken i 7-10 min under lock till fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
  6. Smaka av såsen med kajennpeppar. Red med maizena redning.
  7. Garnera fiskrullarna med räkor, löjrom och gräslök. Klipp gärna i lite gräslök i såsen. Servera med pressad potatis och nykokta sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 rödspättafiléer
  • 250 g laxfilè
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • 1/2 dl grädde
Sås
  • 2 dl vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 - 2 msk fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 1/2 - 1 krm kajennpeppar
  • 1 - 2 msk maizena majsstärkelse redning för ljusa såser
Garnering
  • räkor
  • löjrom
  • gräslök
Till servering
  • pressad potatis
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer