Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås

16
6
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås

En god och lite lyxigare fiskrätt som passar bra både till fest och till vardags. Rätten bjuder på smaker av rödspätta, lax, vitt vin, grädde, schalottenlök och fiskfond. Servera fisken och vitvinssåsen tillsammans med pressad potatis.

Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås

Ingredienser

4 portioner
6 rödspättafiléer
250 g laxfilè
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
1 ägg
1/2 dl grädde

Sås

2 dl vitt vin
1 finhackad schalottenlök
1 - 2 msk fiskfond
3 dl grädde
1/2 - 1 krm kajennpeppar
1 - 2 msk majsstärkelse redning för ljusa såser

Garnering

räkor
löjrom
gräslök

Till servering

pressad potatis
sockerärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Gunilla

2016-10-25

Den här rätten gör jag ofta, särskilt när vi ska bjuda några på middag. Den blir supergod, jag lovar. Blandar också in en skiva kantskuret ljust bröd i fyllningen så blir den fastare.

Johan

2012-01-10

Gjorde fisken i ugnen. 200°C ca 15min. Då blev det enklare att servera ett större sällskap. Kommer nästa gång tillsätta lök eller annan smaksättare i laxfärsen för att få mer smak. Enkel festmat.

Anita

2006-01-07

HELT UTSÖKT NYÅRSMENY SUPERGOTT ENKELT NYTTIGT INTE ALLS AVANCERAT NÅGOT BESK VITVINSSÅS. VAD KUNDE DET BERO PÅ? TILLSAMMANS MED FISKEN VI TOG BERGTUNGA HELT UNDERBART GOTT, TACK ICA