Sommarsallad med gravad lax
Den här somriga gravlaxsalladen passar perfekt runt midsommar eller när du bara vill ha något lätt. Potatis och sparris gör salladen mättande och en syrlig senapsmajonnäs ger det lilla extra som får alla smaker att gifta sig. Servera salladen med ljuvlig gravlax och kläm över en citronklyfta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016
Ingredienser
4 portioner
Sallad
900 g fast potatis
250 g grön sparris
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
2 tomater
1 citron
Dressing
1 äggula
1 msk vitvinsvinäger
1 msk senap
2 msk olja
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
salt
peppar
Till servering
400 g gravad lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett18 g
Salt5.3 g
Kolhydrater50 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Johanna
2021-07-03mycket god sallad
Bodil
2016-08-01Väldigt somrig och god sallad
Rosita
2016-06-27