Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravlaxsallad

En härlig sallad på gravad lax som fungerar lika bra till förrätt som enklare lunch. Med ingredienser som avokado, sparris, körsbärstomater och citron får rätten en härligt fräsch touch!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen. Koka den 5 minuter i lättsaltat vatten. Tag upp och spola den kall. Låt den rinna av.
  2. Skär laxen i skivor.
  3. Halvera tomaterna och avokadorna. Ta bort kärna och gröp ur fruktköttet. Skär i klyftor eller bitar.
  4. Skölj salladen. Lägg salladen på ett fat eller 4 tallrikar (för 4 port). Fördela grönsakerna och laxen ovanpå. Ringla över citronoljan.
  5. Skölj och skär citronskalet i tunna strimlor. Skala av resten av skalet och skär klyftor av citronen. Garnera med dem. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk grön sparris
  • 200 g gravad lax i bit eller skivor
  • 10 körsbärstomater
  • 2 avokador
  • sallad
  • citronolja
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan