En härlig sallad på gravad lax som fungerar lika bra till förrätt som enklare lunch. Med ingredienser som avokado, sparris, körsbärstomater och citron får rätten en härligt fräsch touch!
Ingredienser
4 portioner
500
g
färsk grön sparris
200
g
gravad lax i bit eller skivor
10
körsbärstomater
2
avokador
sallad
citronolja
1
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
1
3 st
Kommentarer
Anneli
2018-07-12
Vi hade kallrökt lax istället gravad lax och bytte ut citronolja mot mangobalsamico. Fantastiskt gott 👍
Camilla
2018-05-31
Perfekt en varm sommardag när man inte pallar med en kraftig måltid. Barnen önskade mer lax så nästa gång lägger jag på mer.
Fredrik
2007-06-20
Supergod,riktigt fräsch. Serverar den som förrätt och man vill aldrig sluta äta. Jag satte ordentligt med citronsaft och olja på avocadon så den inte skulle bli ful och det var jättegott.
Däremot tog jag hälften av sparrisen och blandade babyspenat i salladen.
Kommentarer
Anneli
2018-07-12Vi hade kallrökt lax istället gravad lax och bytte ut citronolja mot mangobalsamico. Fantastiskt gott 👍
Camilla
2018-05-31Perfekt en varm sommardag när man inte pallar med en kraftig måltid. Barnen önskade mer lax så nästa gång lägger jag på mer.
Fredrik
2007-06-20Supergod,riktigt fräsch. Serverar den som förrätt och man vill aldrig sluta äta. Jag satte ordentligt med citronsaft och olja på avocadon så den inte skulle bli ful och det var jättegott. Däremot tog jag hälften av sparrisen och blandade babyspenat i salladen.