Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sommarsallad med broccoli & färsk vitkål

Grön och grann sommarsallad med broccoli och färsk vitkål. Härligt sunda smaker av denna enkla men smakfulla grönsaksrätt. Nyttig kål med pigg chilipeppar och salt kapris är en oslagbar kombination!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i klyftor och skär bort rotfästet. Skär loss broccolistammen och lägg åt sidan. Skär loss buketterna och dela ev i bitar.
  2. Koka vitkålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt broccolibuketterna koka med de sista minuterna. Häll av och lägg i en skål med iskallt vatten.
  3. Skala broccolistammen. Hyvla den tunt med en potatisskalare. Lägg i iskallt vatten så att den blir krispig.
  4. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka kaprisen. Rör ihop chili, kapris, oregano, citronjuice, citronskal, olja, salt och peppar.
  5. Låt broccoli och vitkål rinna av. Lägg i en stor bunke. Häll på kaprisblandningen och blanda runt. Servera gärna till Fläsk och -filé på pinne och Äppelsås med chili

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 600 g färsk vitkål
  • 1 broccoli
  • 1 grön chilipeppar (t ex spansk peppar)
  • 2 krm kapris
  • 1 dl grovhackad färsk oregano
  • färskpressad juice och rivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?