Sidfläsk och fläskfilé på pinne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sidfläsk och fläskfilé på pinne

Fläsk och -filé på pinne är ett mycket matigt recept till grillbuffén. Tar tid att göra men resultatet blir oerhört gott! Köttet som både kokas och grillas blir mört och saftigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 spett portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg träspett i blöt. Skär bort svålen på fläsket. Skala löken. Lägg fläsket, löken, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker.
  2. Koka ca 40 minuter under lock tills köttet är mört. Ta upp och låt svalna. Skär i ca 2 cm stora bitar.
  3. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Gnid ev in köttet med Fänkålsrubb. Låt dra 30 minuter.
  4. Varva filé och stek-/sidfläsk på spetten. Grilla runt om ca 8 minuter. Pressa över citronjuice vid servering. Servera gärna Sommarsallad med broccoli & färsk vitkål till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Genom att förkoka det behöver du bara hålla koll på att filén blir färdiggrillad.

Ingredienser

Portioner: 10 spett
  • 10 träspett
  • ca 500 g fläskfilé
  • 1/2 gul lök
  • 3 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ev rubb (fänkålsrubb, se länk nedan under steg 3)
  • 400 g rimmat stek- eller sidfläsk i bit
Lägg till i inköpslistan