Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelsås med chili

Kanongod sås baserad på äppeljuice, färska äpplen och citron till bla grillat fläskkött. Chilihettan kommer från chiliflakes, men det går även bra med sambal oelek.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplen i bitar. Sjud i kastrull med äppeljuice och socker tills äppelbitarna är mjuka. Sila av vätskan.
  2. Mixa äpplena med chiliflakes och rivet skal från citron med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt olja och äppelcidervinäger i en tunn stråle under tiden du mixar. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna till Fläsk och -filé på pinne och Sommarsallad med broccoli & färsk vitkål.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 6 syrliga äpplen
  • 8 dl äppeljuice
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 tsk chiliflakes
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 dl olja
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?