Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör

(4)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En lättare middag eller förrätt får du genom att tillaga denna sommarkålssallad. Kålrätten får en spännande karaktär av druvorna och kaprisen. Det brynta smöret och dillen förstärker sommarkänslan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färsk vitkål eller spetskål
  • salt
  • 50 g smör
  • 12 gröna druvor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dill
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär kålen i klyftor. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka. Ta upp dem och låt rinna av.
  2. Bryn smöret under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Sila smöret genom ett kaffefilter och håll det ljummet.
  3. Blanda det varma smöret med druvorna, kapris och dill.
  4. Skeda smöret över kålen.

För alla

Salladen är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Näringsvärde
Per portion

Energi
468 kJ / 112 kCal
Läs mer om näringsvärden