Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Betyg 4.3 av 5.
44 personer har röstat
4
Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg vitkål
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 stora ägg
100 g smör
4 msk kapris
1 msk smör
2 msk finhackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott med de olika smakbrytningarna. Har glömt bort att använda kapris i matlagningen.

Ingmarie

2023-05-21

Bra rätt att ha på buffé

Emma

2023-01-28

Suiupergott med smöret och kapris till!

Kristin

2022-10-14

Näringsvärde per portion

Energi1825 KJ / 436 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad vitkål
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coleslaw med äpple
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sommarsallad med broccoli & färsk vitkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkålspanna med tomat och kapris
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga