Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg
Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 kg vitkål
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 stora ägg
100 g smör
4 msk kapris
1 msk smör
2 msk finhackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1825 KJ / 436 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g
Kommentarer
Jättegott med de olika smakbrytningarna. Har glömt bort att använda kapris i matlagningen.
Ingmarie
2023-05-21Bra rätt att ha på buffé
Emma
2023-01-28Suiupergott med smöret och kapris till!
Kristin
2022-10-14