Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela vitkålen i 4 eller 8 klyftor. Lägg klyftorna på en bakpappersklädd plåt.
  3. Ringla över oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillaga vitkålen al dente mitt i ugnen 20–30 minuter.
  5. Mjukkoka äggen, ca 5 minuter.
  6. Bryn smöret i en stekpanna tills det doftar nötigt och fått lite färg. Häll det i en skål så att det bruna sjunker till botten. Torka ur pannan.
  7. Häll av och torka av kaprisen. Stek dem i pannan i smöret tills de öppnar sig som små blommor.
  8. Skala och dela äggen i mindre bitar.
  9. Lägg äggen på kålen. Häll över smöret och garnera med kapris och gräslök.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg vitkål
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 stora ägg
  • 100 g smör
  • 4 msk kapris
  • 1 msk smör
  • 2 msk finhackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1825 kJ / 436 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept