Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

22
0 Klimatsmart
Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg
vitkål
2 msk
olja
1 tsk
salt
2 krm
peppar
4
stora ägg
100 g
smör
4 msk
kapris
1 msk
smör
2 msk
finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1825 KJ / 436 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 18 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept