Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

40
3
Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Lyft den vardagliga vitkålen till nya smakhöjder genom att baka klyftor av den i ugnen tills den blir mjuk och mild. Skeda över brynt smör och servera med salt kapris och krämigt kokta ägg. Bjud helveggo med potatismos. Eller med kassler eller rökt skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Rostad kål med brynt smör, kapris och mjukkokt ägg

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 kg vitkål
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
4 stora ägg
100 g smör
4 msk kapris
1 msk smör
2 msk finhackad gräslök

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Emma

2023-01-28

Bra rätt att ha på buffé

Kristin

2022-10-14

Suiupergott med smöret och kapris till!

Helen

2021-10-06

Bra vardagsrätt med ingredienser man oftast har hemma. Gjorde rätten helt vegetarisk med potatismos.

Näringsvärde per portion

Energi 1825 KJ / 436 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 18 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden