Krispig brunkål med ingefära och sesam

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Krispig brunkål med ingefära och sesam

Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.

Krispig brunkål med ingefära och sesam

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g vitkål
1 röd chilipeppar
1 msk riven ingefära
2 msk olja
1 dl mörk sirap
125 g skuren svartkål
4 sticklökar
1 lime
salt
peppar
2 msk sesamfrön

Gör så här

Fakta:
Varför äter vi kål vid jul?
Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi548 KJ / 131 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconfräst svartkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Doppspad med äpple och ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålsallad med linser och aprikosdressing
Betyg 3.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga