Krispig brunkål med ingefära och sesam

2
0
Krispig brunkål med ingefära och sesam

Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.

Skriv ut
Krispig brunkål med ingefära och sesam

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g
vitkål
1
röd chilipeppar
1 msk
riven ingefära
2 msk
olja
1 dl
mörk sirap
125 g
skuren svartkål
4
sticklökar
1
lime
-
salt
-
peppar
2 msk
sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Under 45 minuter

Gör så här

Fakta

Varför äter vi kål vid jul?

Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 548 KJ / 131 kCal
Fett 4 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 20 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept