Krispig brunkål med ingefära och sesam

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Krispig brunkål med ingefära och sesam

Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.

Krispig brunkål med ingefära och sesam

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g  vitkål
1   röd chilipeppar
1 msk  riven ingefära
2 msk  olja
1 dl  mörk sirap
125 g  skuren svartkål
4   sticklökar
1   lime
salt
peppar
2 msk  sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Fakta:
Varför äter vi kål vid jul?
Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi548 KJ / 131 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Doppspad med äpple och ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad lutfisk med jalapeño och ärt- och avokadokräm
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helenas brunkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brunkål
Betyg 4.2 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Enkel brunkål
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga