Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Krispig brunkål med ingefära och sesam

Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla vitkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla chilin. Riv ingefäran.
  2. Stek vitkålen mjuk i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt chili, ingefära och sirap och låt det fräsa med tills kålen börjar mörkna, ca 3 minuter. 
  3. Ansa och skiva sticklöken. Rör i sticklöken och svartkålen. Pressa över saften från limen. Låt vätskan koka in och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna.
  5. Strö sesamfröna över brunkålen och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Fakta

Varför äter vi kål vid jul?

Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 500 g vitkål
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 dl mörk sirap
  • 125 g skuren svartkål
  • 4 sticklökar
  • 1 lime
  • salt
  • peppar
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer