Krispig brunkål med ingefära och sesam
Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g vitkål
1 röd chilipeppar
1 msk riven ingefära
2 msk olja
1 dl mörk sirap
125 g skuren svartkål
4 sticklökar
1 lime
salt
peppar
2 msk sesamfrön
Gör så här
Fakta:
Varför äter vi kål vid jul?
Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.
Varför äter vi kål vid jul?
Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi548 KJ / 131 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g
Kommentarer