Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salsicciasås med salvia

Gör en smakrik tomatsås med smulad salsicciakorv och färsk salvia. Ihop med nykokt pasta och riven pecorinoost är salsicciasåsen en riktig höjdare till vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra bort skinnet från korven och smula den i mindre bitar. Stek på låg värme i olja ca 5 minuter. 
  2. Tillsätt tomater, vatten, salvia och peppar. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med pecorino.

För alla

Kontrollera innehållet i korven.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut pecorinoosten eller välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp, färsk salsicciakorv (gärna med fänkål)
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl salviablad
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • salt
  • 350 g pasta
  • finriven pecorinoost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2501 kJ / 598 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept