Salsicciasås med salvia
Gör en smakrik tomatsås med smulad salsicciakorv och färsk salvia. Ihop med nykokt pasta och riven pecorinoost är salsicciasåsen en riktig höjdare till vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 förp, färsk salsicciakorv gärna med fänkål (à 240 g)
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
1/2 dl salviablad
1/2 tsk svartpeppar
salt
350 g pasta
finriven pecorinoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2501 KJ / 598 kCal
Fett22 g
Salt3.69 g
Kolhydrater70 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men Salviasmaken försvinner lite. Ska ta mer nästa gång. :-)
Elin
2024-04-29La till ett par vitlöksklyftor och tog vin istället för vatten, fick puttra på en bra stund. 3 gånger så mycket salvia som i receptet. Blev mycket bra. Perra
Per-erik
2023-11-07En av favoriterna! Brukar mortalitet lite extra fänkål och ha i också.
Susanne
2023-02-16