Salsicciasås med salvia

36
6
Salsicciasås med salvia

Gör en smakrik tomatsås med smulad salsicciakorv och färsk salvia. Ihop med nykokt pasta och riven pecorinoost är salsicciasåsen en riktig höjdare till vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Salsicciasås med salvia

Ingredienser

4 portioner
1 förp, färsk salsicciakorv gärna med fänkål (à 240 g)
2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 dl vatten
1/2 dl salviablad
1/2 tsk svartpeppar
salt
350 g pasta
finriven pecorinoost

För alla

Kontrollera innehållet i korven.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut pecorinoosten eller välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Josefine

2021-07-22

Har alltid i vitlök och smörsteker salvia för att ha på toppen! Otroligt gott!

Amparo

2020-10-03

Supergott. Synd att jag inte kan lägga ut en bild. Använde färska lasagne plattor som jag kokade ett par minuter o delade i bredda remsor innan dom blandades med såsen. Mums

Redaktionen ICAse

2020-10-13

Hej Amparo! Roligt att du gillar receptet. I dagsläget går det inte att lägga ut en bild. Men du är mer än välkommen att #icarecept på Instagram :) Hälsningar Ulrika

Amparo

2020-10-03

Hej hur många gram salsiccia korv ska det vara? Typ 3 korvar? Tack

Redaktionen ICAse

2020-10-05

Hej Amparo! Ja det stämmer det är tre korvar. Vi har nu uppdaterat receptet med en vikt på förpackningen. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2501 KJ / 598 kCal
Fett 22 g
Salt 3.69 g
Kolhydrater 70 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden