Karlas kasslergryta

Om du har ont om tid så ska du prova att göra denna himmelskt goda kasslergryta till middag. Låt dina rotfrukter koka ihop i buljongen och bli mjuka innan du lägger i kasslern. Servera Karlas goda kasslergryta med ljuv, krämig senap- och timjansås.

Ingredienser
4 portioner
7 potatisar (7 potatisar motsvarar ca 600 g)
1 litet kålrotshuvud (à ca 250 g)
2 morötter
5 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 lagerblad
1/2 tsk salt
1 krm peppar
400 g kassler
Sås
2 dl gräddfil
1 msk senap
1 msk färsk timjan eller torkad (1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
1 stPåminde mer om soppa än en gryta men mina barn gillade maten... Även såsen som vi var skeptiska emot med tanke på barnen. En god vardagssoppa o bröd till med en smakrik ost.
Kristine