Kassler i ugn med sojabönor
Kassler i ugn med sojabönor är en måltid som är lätt att tillaga. Potatis och lök reder sig självt i ugnen och får en krispig yta. När det återstår några minuter läggs den skivade kasslern och sojabönorna på och steks färdigt. Servera med en sås gjord på crème fraiche, soja, sambal oelek och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 rödlök
ca 1 msk olja
salt
peppar
ca 550 g kassler
250 g sojabönor (skalade)
Sås
2 dl crème fraiche
1 msk kinesisk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2679 KJ / 641 kCal
Fett31 g
Salt6.82 g
Kolhydrater45 g
Protein41 g
Kommentarer
För mycket soja i såsen. Bara hälften av oljan ska användas till potatisen. Vad ska den kvarvarande oljan användas till?
Maud
2020-07-05Hej Maud! Tack för din uppmärksamhet, vi har nu uppdaterat receptet med ny text och mängd olja. Nästa gång får du smaka av med soja så det passar just dig i smaken. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06Helt ok vardagsrätt som även uppskattades av vår 18 månaders son.
Cecilia
2015-03-09Detta var ärligt talat ingen höjdare! Det räcker inte med fem minuter i ugn för bönorna och såsen var oätlig innan vi tillsatte sötma i form av både gelé och honung. Mer tid till bönor i receptet, alltså, samt annan smak på såsen, så kan det nog funka.
Lena
2015-03-03