Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler i ugn med sojabönor

Kassler i ugn med sojabönor är en måltid som är lätt att tillaga. Potatis och lök reder sig självt i ugnen och får en krispig yta. När det återstår några minuter läggs den skivade kasslern och sojabönorna på och steks färdigt. Servera med en sås gjord på crème fraiche, soja, sambal oelek och persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skär potatisen i klyftor. Skala och klyfta löken. Blanda allt med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Ta ut plåten ur ugnen och lägg på potatis och lök. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Skiva kasslern. Lägg kasslern och sojabönorna på potatisen och stek ytterligare ca 5 minuter i ugnen eller tills potatisen är mjuk.
  4. Sås: Blanda crème fraiche, soja, sambal oelek och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kasslern med de rostade grönsakerna och såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 550 g kassler
  • 250 g sojabönor (skalade)
Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk persilja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2603 kJ / 625 kCal