Kassler i ugn med sojabönor är en måltid som är lätt att tillaga. Potatis och lök reder sig självt i ugnen och får en krispig yta. När det återstår några minuter läggs den skivade kasslern och sojabönorna på och steks färdigt. Servera med en sås gjord på crème fraiche, soja, sambal oelek och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
10 2015
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maud
2020-07-05För mycket soja i såsen. Bara hälften av oljan ska användas till potatisen. Vad ska den kvarvarande oljan användas till?
Redaktionen ICAse
2020-07-06Hej Maud! Tack för din uppmärksamhet, vi har nu uppdaterat receptet med ny text och mängd olja. Nästa gång får du smaka av med soja så det passar just dig i smaken. Hälsningar Ulrika
Cecilia
2015-03-09Helt ok vardagsrätt som även uppskattades av vår 18 månaders son.
Lena
2015-03-03Detta var ärligt talat ingen höjdare! Det räcker inte med fem minuter i ugn för bönorna och såsen var oätlig innan vi tillsatte sötma i form av både gelé och honung. Mer tid till bönor i receptet, alltså, samt annan smak på såsen, så kan det nog funka.