Kassler i ugn med klyftpotatis är en läcker och fräsch ugnsrätt som passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och mumsigt. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god sås gjord på grädde, soja och sambal oelek.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2012
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hanna
2021-09-04Gott egentligen, men potatisen var stenhård efter bara 25 minuter i ugnen. Behöver förkokas eller längre tid att tillagas utan lök och svamp som denna gång mest var svarta knorrar när potatisen väl var klar...
Felicia
2020-10-14Gott! Tog broccoli och körsbärstomater istället för lök och bönor. Nästa gång reder jag såsen, tyckte den blev för rinnig.
Emma karin
2020-10-05Bästa vardagsmiddagen!