Kassler i ugn med klyftpotatis
Kassler i ugn med klyftpotatis är en läcker och fräsch ugnsrätt som passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och mumsigt. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god sås gjord på grädde, soja och sambal oelek.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
ca 150 g champinjoner
1 rödlök
1 - 2 msk olja
salt
peppar
ca 500 g skivad kassler
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl mellangrädde
2 msk kinesisk soja
1/2 msk sambal oelek
20 g färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2432 KJ / 580 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater47.6 g
Protein34.3 g
Kommentarer
Jättegott! Jag bytte ut haricot Berts mot sojabönor istället eftersom jag tycker att haricots verts gärna blir lite vattniga & sladdriga. Fungerade utmärkt & jag gillar verkligen sojabönor!
Eva ann-charlot
2024-01-14Ser gott ut måste prova
Marianne
2023-10-09Gott egentligen, men potatisen var stenhård efter bara 25 minuter i ugnen. Behöver förkokas eller längre tid att tillagas utan lök och svamp som denna gång mest var svarta knorrar när potatisen väl var klar...
Hanna
2021-09-04