Kassler i ugn med klyftpotatis

62
10
Kassler i ugn med klyftpotatis

Kassler i ugn med klyftpotatis är en läcker och fräsch ugnsrätt som passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och mumsigt. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god sås gjord på grädde, soja och sambal oelek.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2012

Kassler i ugn med klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
ca 150 g champinjoner
1 rödlök
1 - 2 msk olja
salt och peppar
ca 500 g skivad kassler
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl mellangrädde
2 msk kinesisk soja
1/2 msk sambal oelek
20 g färsk persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Hanna

2021-09-04

Gott egentligen, men potatisen var stenhård efter bara 25 minuter i ugnen. Behöver förkokas eller längre tid att tillagas utan lök och svamp som denna gång mest var svarta knorrar när potatisen väl var klar...

Felicia

2020-10-14

Gott! Tog broccoli och körsbärstomater istället för lök och bönor. Nästa gång reder jag såsen, tyckte den blev för rinnig.

Emma karin

2020-10-05

Bästa vardagsmiddagen!

Näringsvärde per portion

Energi 2432 KJ / 580 kCal
Fett 265 g
Kolhydrater 476 g
Protein 343 g
Läs mer om näringsvärden