Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN |

Kassler i ugn med klyftpotatis

Kassler i ugn med klyftpotatis är en läcker och fräsch ugnsrätt som passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och mumsigt. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god sås gjord på grädde, soja och sambal oelek.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skär potatisen i klyftor. Dela champinjonerna. Skala och klyfta löken. Blanda allt med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Ta ut plåten ur ugnen och lägg potatis, champinjoner och lök på den. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Lägg kasslern och haricots vertsen på potatisen och stek ytterligare 5 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Koka upp grädde, soja och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kasslern och potatisen med såsen och toppa med persilja.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • ca 150 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 500 g skivad kassler
  • 150 g haricots verts
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 20 g färsk persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2432 kJ / 580 kCal