Kassler Putaneska

Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
3
Kassler Putaneska

Klassisk italiensk rätt som sägs ha skapats av Sandro Petti på Ischia. Det var från början en riktig ”ta vad du haver- rätt” som här serveras med kassler. Sardeller används ofta som smaksättare i det italienska köket. Det ger sälta och en fin fyllighet till tomatbaserade såser som denna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Kassler Putaneska

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
1 dl urkärnade svarta oliver
1 förp rullade sardeller med kapris (à 53 g)
1 dl vatten
4 port spaghetti
300 g kassler
1 dl hackad persilja
salt
peppar
1/2 tsk sambal oelek
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott!

Charlotte

2022-09-01

Supergott! Treåringen åt upp rubbet!

Cecilia

2016-06-01

Kassler, sardeller, vitlök, sambal oelek: FÖR många smaker i en och samma rätt, lockar inte till tillagning. Det låter helt enkelt inte gott....

Gunilla

2015-12-07

Näringsvärde per portion

Energi2111 KJ / 506 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater54.5 g
Protein43.9 g

Testa liknande recept

Kassler Puttanesca
Betyg 2.5 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toskansk tomatpasta
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellsmör
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pasta med sardeller och fänkål
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ångad broccoli med sardellvinägrett
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sardellkräm
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga