Kassler Putaneska

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat
3
Kassler Putaneska

Klassisk italiensk rätt som sägs ha skapats av Sandro Petti på Ischia. Det var från början en riktig ”ta vad du haver- rätt” som här serveras med kassler. Sardeller används ofta som smaksättare i det italienska köket. Det ger sälta och en fin fyllighet till tomatbaserade såser som denna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Kassler Putaneska

Ingredienser

4 portioner
3   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1   förp hela skalade tomater (à 400 g)
1 dl  urkärnade svarta oliver
1   förp rullade sardeller med kapris (à 53 g)
1 dl  vatten
4   port spaghetti
300 g  kassler
1 dl  hackad persilja
salt och peppar
1/2 tsk  sambal oelek
65 g  rucola

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti.
Gör äggfri: använd spagetti utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott!

Charlotte

2022-09-01

Supergott! Treåringen åt upp rubbet!

Cecilia

2016-06-01

Kassler, sardeller, vitlök, sambal oelek: FÖR många smaker i en och samma rätt, lockar inte till tillagning. Det låter helt enkelt inte gott....

Gunilla

2015-12-07

Näringsvärde per portion

Energi2111 KJ / 506 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater54.5 g
Protein43.9 g

Testa liknande recept

Kassler Puttanesca
Betyg 2.5 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toskansk tomatpasta
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med chilipesto och zucchini
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler stroganoff
Betyg 2.6 av 5.
112 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med persilja och tomat
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbullar i tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga