Kassler Putaneska
Klassisk italiensk rätt som sägs ha skapats av Sandro Petti på Ischia. Det var från början en riktig ”ta vad du haver- rätt” som här serveras med kassler. Sardeller används ofta som smaksättare i det italienska köket. Det ger sälta och en fin fyllighet till tomatbaserade såser som denna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
1 dl urkärnade svarta oliver
1 förp rullade sardeller med kapris (à 53 g)
1 dl vatten
4 port spaghetti
300 g kassler
1 dl hackad persilja
salt
peppar
1/2 tsk sambal oelek
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2111 KJ / 506 kCal
Fett13.9 g
Kolhydrater54.5 g
Protein43.9 g
Kommentarer
Jättegott!
Charlotte
2022-09-01Supergott! Treåringen åt upp rubbet!
Cecilia
2016-06-01Kassler, sardeller, vitlök, sambal oelek: FÖR många smaker i en och samma rätt, lockar inte till tillagning. Det låter helt enkelt inte gott....
Gunilla
2015-12-07