Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kassler Putaneska

Klassisk italiensk rätt som sägs ha skapats av Sandro Petti på Ischia. Det var från början en riktig ”ta vad du haver- rätt” som här serveras med kassler. Sardeller används ofta som smaksättare i det italienska köket. Det ger sälta och en fin fyllighet till tomatbaserade såser som denna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem grovt. Fräs dem mjuka i en kastrull tillsammans med olivoljan.
  2. Låt tomaterna rinna av och grovhacka dem, oliver och sardeller. Lägg alltsammans i kastrullen och häll på vattnet. Sjud under lock i ca 15 min.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Strimla kasslern tunt och lägg i den i kastrullen tillsammans med persiljan. Låt koka någon minut och vänd sedan i pastan och smaka av med salt, peppar och sambal oelek. Servera med ruccola.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti.
Gör äggfri: använd spagetti utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp hela skalade tomater (à 400 g)
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 förp rullade sardeller med kapris (à 53 g)
  • 1 dl vatten
  • 4 port spaghetti
  • 300 g kassler
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2111 kJ / 506 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer