Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklinggryta med majs

En krämig och smakrik gryta. Kycklinggrytor passar utmärkt mitt i veckan då de inte behöver koka länge. Såsen gör du av grädde och mango chutney, med en sting av hetta från sambal oelek. Gurkstavar blir ett krispigt tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i stora tärningar och bryn i oljan. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda grädden med sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Tillsätt avrunnen majs och låt puttra ca 10 minuter.
  4. Skär gurkan i stavar och servera till grytan och riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på mango chutney. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
  • 150 g majskorn
  • 1/2 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2678 kJ / 641 kCal